Teemme viheralueitten (yksityispihat ja pihan osat, puistot, taloyhtiöpihat, liikunta- ja leikkipaikat) suunnittelua Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella. Suunnitelmat voivat sisältää kohteen ja tilaajan tarpeen mukaan monenlaisia asiakirjoja ja piirustuksia kuten yleissuunnitelma, istutussuunnitelma, pinnantasaussuunnitelma, rakennepiirustukset, erilaiset detaljipiirustukset, materiaaliluettelo, työselostus ja kustannuslaskelma. Asiakkaan toivomuksesta liitämme suunnitelmaan myös suunnittelukohteen hoito-ohjeet.

Suunnittelu on rakentamisen tärkein vaihe

Laadimme kaikki suunnitelmat ammattitaidolla ennalta antamamme vihersuunnittelutarjouksen mukaisesti. Selkeät ja hyvin tehdyt suunnitteluasiakirjat helpottavat viherrakennuskohteen toteuttamista. Niiden pohjalta on helppo pyytää tarjoukset rakentamisesta, vertailla saatuja tarjouksia sekä valvoa työn toteutuksen etenemistä. Ennen kaikkea ammattirakentaja pystyy niiden avulla toteuttamaan pihan tai viheralueen suunnitelman mukaisena.

Minkälainen suunnitelma tarvitaan

Saatat tarvita rakennettavan alueen viherrakenteiden toteuttamisen yleissuunnitelmaa jo rakentamisen lupia hakiessasi. Muista siis pyytää tarjous ja sopia vihersuunnitelmien toteutus hyvissä ajoin.

Aina et tarvitse pihan rakentamiseen koko suunnitelmapakettia, vaan sinulle saattaa esimerkiksi pihan itserakentajana riittää pelkkä luonnossuunnitelma kohteesta. Luonnossuunnitelmassa esitetään pihan tilanjako ja toiminnot, sekä kasvillisuusalueet ja pintamateriaalit. Luonnossuunnitelma ei ole mittatarkka eikä se sisällä määräluetteloa.  Jos pihan toteutus on yksinkertainen, eikä tontilla ole esimerkiksi suuria korkeuseroja kykenee osaava viherrakentaja rakentamaan pihan myös luonnossuunnitelman pohjalta.

Jos tarvitset rakentamista viherkohteeseen, joka on pinnanmuodoiltaan tai kasvuolosuhteiltaan haastava, siihen kannattaa teettää kattava ja mittatarkka yleissuunnitelma.

Mitä suunnittelu maksaa

Jokainen suunnittelukohde on yksilöllinen ja suunnitelman toteutuksen hinta vaihtelee kohteittain. Pihan tai muun viheralueen suunnitteluun käyttämäsi raha tulee sinulle kuitenkin lähes poikkeuksetta takaisin kohteen rakentamisen ja hoitamisen kustannussäästöinä.

Suuntaa antavia suunnittelun hintoja omakotipihojen luonnossuunnitelmille ovat 500-1100 e ja tarkemmille yleissuunnitelmille 1000-2500 e. Rakenne- ja detaljipiirroksia liitämme suunnitteludokumentteihin alkaen 150 e / kpl. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Jokainen pihan suunnittelutyö aloitetaan neuvontakäynnillä. Käynnin hinta on 150 e (sis. Alv 24 %) + kilometrikorvaus.

Rakennusliikkeen rakennuskohteen vihersuunnittelu viherurakoinnin asiakirjoineen maksaa kohteesta riippuen useampia tuhansia euroja.

Meiltä myös kohteen toteutus ja hoito

Meiltä saat luotettavasti ja varmasti apua myös uuden pihan tai viheralueen hoitoon ja laskemme sinulle mielellämme tarjouksen myös jo olemassa olevan vihersuunnitelman toteutuksesta.

Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen ja laitetaan viherkohteesi suunnitteluprosessi käyntiin!