Nurmikot ja siirtonurmikot

Meiltä nopeasti ja ammattitaidolla kaunis, kestävä ja helppohoitoinen nurmikko. Asennamme ripeästi siirtonurmikot ja toteutamme taidolla myös kylvönurmikot Kanta-Hämeen alueella.

Vähemmän hoitoa vaativat, vähäravinteiset tai vaikeasti ylläpidettävät alueet perustamme halutessasi niityksi.

Siirtonurmikko

Siirtonurmikko on hyvä valinta, kun nurmikko halutaan nopeasti käyttöön. Siirtonurmikkoa asennetaan uudiskohteisiin ja myös saneerauskohteisiin esimerkiksi vanhaa puutarhaa kunnostettaessa. Siirtonurmikko on oiva tapa korjata vanha nurmikko nopeasti esimerkiksi kesäjuhlia silmällä pitäen. Siirtonurmen asennusaika on toukokuusta marraskuuhun.

Siirtonurmitoimituksessamme saat

Meiltä saat siirtonurmen Avaimet käteen – toimituksena

  • Nurmikon tilaus
  • Nurmialueen pohja- ja kasvualustatyöt (tiivistetty, 20 cm paksu tasainen kasvualusta)
  • Nurmitoimituksen vastaanotto (asennuspäivän aamuna)
  • Siirtonurmen asennus
  • Ensikastelu

 

Muista, että asennetun siirtonurmen kastelu on tärkeää nurmikon kasvuunlähdön varmistamiseksi. Ensikastelu ei yksin riitä, vaan siirtonurmen on hyvä saada sadetuskastelua aluksi lähes päivittäin. Hyvin alkuhoidettu siirtonurmi ei yleensä tarvitse korjausta tai paikkauksia.

Kylvönurmi

Kylvönurmi perustetaan siemenseoksesta kylvämällä. Kylvönurmen kasvualusta on samanlainen kuin siirtonurmen. Mikä tahansa nurmialue voidaan perustaa kylvönurmeksi. Kylvönurmi on siirtonurmea edullisempi.  Kylvönurmikon kasvu kulutuksenkestäväksi vie jonkin verran siirtonurmikkoa pidempään.

Paras aika kylvönurmikon perustamiselle on alkukesä tai alkusyksy, kun maa on lämmin ja kosteutta on riittävästi. Kylvönurmen voi kylvää myös jäätyneeseen maahan, jolloin siemenet säilyvät maassa talven yli itämättä ja itävät seuraavana keväänä. Käytämme kylvössä ammattilaissiemenseoksia, jotka vihertyvät yksivuotisen raiheinän ansiosta nopeasti ja joissa Suomen oloissa kestävät nurmikka- ja natalajikkeet takaavat tasaisen nurmettumisen.

Kylvönurmikkoa ei yleensä kastella. Se itää ja kasvaa luonnon tahtiin. Kylvönurmi saattaa tarvita paikkauskylvöjä, jos itäminen ja kasvuunlähtö jostain syystä estyy tai viivästyy. Paikkauskylvöt teemme kylvönurmelle aina takuutyönä.

Niitty

Niitty vaatii vähäravinteisen kasvualustan. Tarvittaessa maaperää täytyy köyhdyttää esimerkiksi hiekkalisäyksellä tai lannoittamattomalla turpeella. Osa niittykasveista on yksivuotisia, osa monivuotisia, jotka kukkivat vasta toisena vuonna kylvöstä. Eli paras kukkaloista niitylle saadaan vasta toisena vuonna kylvöstä tai sen jälkeen. Niittysiemenseosta kuluu kylvettäessä vähän. Se tarvitsee suojakseen aina matalan heinäkasvin taimettuakseen.

Meiltä koko piha

Nurmikoiden lisäksi saat meiltä myös muut viherrakentamisen palvelut (kasvualustyö ja istutus, kivirakentaminen ja pihan puurakenteet, leikkipaikkarakentaminen) sekä piha- ja muut vihersuunnitelmat.

Ota yhteyttä, niin sovitaan nurmikollesi asennusaika ja rakennetaan tarpeenne mukaan vaikka koko piha!

YHTEISTYÖSSÄ: Siirtonurmikkotuotanto Viitanen Oy