Huolellisesti tehty pihasuunnitelma mahdollistaa onnistuneen pihaprojektin. Pihan rakentaminen on suunnitelman avulla selkeää, kustannukset pystytään laskemaan ja toteutus on mahdollista jaksottaa.

Suunnittelemme pihoja yksityis- ja taloyhtiöpihoihin sekä rakennusliikkeitten kohteisiin Hämeenlinnan ja Riihimäen ympäristöissä. Teemme myös liikunta- ja leikkipaikkasuunnitelmia.

Saat meiltä ammattilaisen tekemät piha- ja viheralueiden suunnittelundokumentit kuten luonnos-, osa- ja yleissuunnitelmat sekä detalji- ja rakennepiirustukset. Eri kohteissa on erilaisia suunnittelutarpeita. Tarpeen mukaan teemme suunniteltavaan kohteeseen myös pinnantasaus- ja valaistussuunnitelmat, leikkaus- ja detaljipiirustukset sekä työselostuksen, määräluettelon, kustannusarvion tai hoitotyöselostuksen.

Mitä suurempaa muutosta suunnittelet, sitä paremmin siihen on syytä valmistautua ja sitä varhemmin olla suunnittelussa liikkeellä.

Minkä suunnitelman tarvitset

Luonnossuunnitelma piirretään käsin tai koneella tontin pohjakuvan päälle. Se saattaa riittää, jos olet aikeissa rakentaa pihan alusta loppuun itse ja tarvitset apua ideointiin tai esimerkiksi pihan tilankäytön hahmottamiseen. Luonnonsuunnitelma ei ole mittatarkka, eikä se sisällä tarkkoja määrä- tai kasviluetteloita. Siksi se soveltuu huonosti urakkalaskentaan.

Yleissuunnitelma on yleensä tietokonepiirretty ja mittatarkka. Se on hyvä teettää aina silloin kun aiot rakennuttaa pihasi viherrakentajalla. Yleissuunnitelma sisältää muun muassa pihan tilankäyttösuunnitelman, kasvi-, materiaali- ja määräluettelot sekä pihan tarkat mitat. Rakentamisvaiheen kilpailuttaminen onnistuu hyvin yleissuunnitelman avulla ja voit suoraan vertailla saamiasi rakentamistarjouksia.

Yleissuunnitelma on syytä teettää aina silloin, kun kasvuolosuhteet tai pinnanmuodot ovat rakennettavalla tontilla vaikeat.

Mitä suunnittelu maksaa

Jokainen viheralueen suunnitteluhanke on ainutkertainen. Se aloitetaan aina konsultaatiokäynnillä paikanpäällä kohteessa, mielellään sulan maan aikaan. Käynnin jälkeen teemme sinulle tarjouksen suunnittelutyön toteuttamisesta. Käynti hyvitetään sinulle toteutuvan suunnittelutyön hinnassa. Muussa tapauksessa laskutamme käynnin tarjousajan päättymisen jälkeen. Jos mahdollista, ota käynnille mukaan karttapohja tai asemakuva suunniteltavasta kohteesta.

Suunnittelun hinnoittelun lähtökohtana on aina suunnitteluun kuluva aika. Lähes poikkeuksetta pihan suunnitteluvaiheeseen käyttämäsi kustannukset maksavat itsensä takaisin rakentamistyön sujuvuudessa ja laadussa sekä ylläpitohoidon helppoudessa.

  • Neuvontakäynti 150 euroa (sis. alv 24%) + kilometrikorvaus
  • Luonnossuunnitelma kohteen laajuudesta riippuen 450 – 1100 e (sis. alv 24 %)
  • Yleissuunnitelma kohteesta riippuen 1000 – 2500 e (sis. alv 24%)
  • Detalji- ja rakennekuvat alkaen 150 e / kpl (sis. alv 24 %), tarvittavat kuvat sovitaan tarjouksessa
  • Työselostus alkaen 300 e (sis. Alv 24 %)

Neuvonta, konsultointi ja muut palvelut

Viheralan ammattilaisina pihojen ja viheralueiden hyvinvointi on lähellä sydäntämme. Voit pyytää meiltä koska tahansa ammattilaisen konsultti- tai neuvontakäynnille, kun tarvitset apua pihan hoitoon ja kunnossapitoon tai suunnittelet pihasi uudistamista. Kauttamme myös kaikki viherrakentamistyöt sekä pihojen ja viheralueiden hoitopalvelut.

Ota yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen ja laitetaan suunnittelutyö käyntiin!